Tort diplomat cu iaurt

de Ina in Torturi, 12 Apr 2010 | 16337 vizualizari

 

Un tort caruia i-a disparut atributul "dietetic" :D

 

INGREDIENTE

  • 500 g. iaurt gras
  • 500 g. frisca lichida
  • 2 plicuri cu zahar vanilinat
  • 3-4 linguri zahar pudra
  • 7 plicuri gelatina
  • 100 g. stafide
  • 1 cutie compot ananas
  • 3 portocale
  • 3 kiwi
  • un pachet piscoturi
  • ciocolata menaj pentru glazura
  • nuca pisata
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort diplomat cu iaurt:

Frisca se bate spuma cu zaharul vanilinat, apoi se adauga iaurtul.

      Gelatina se dizolva in zeama de la compotul de ananas amestecat cu 3-4 linguri sahar pudra, apoi se da intr-un clocot ( da, ati citit bine! ) si se toarna fierbinte peste frisca amestecata cu iaurt ( nu te teme, nu se strica nimic), amestecand continuu pana devine o pasta uniforma ca si consistenta.

      Fructele taiate bucatele si scurse de excesul de suc  se amesteca in compozitie, adaugand si stafidele.

     Se tapeteaza vasul in care formam tortul cu folie alimentara ( pentru a scoate mai usor tortul din vas, cand e inchegat) Garnisim peretii vasului cu piscoturi inmuiate in lichior ( orice fel, poate fi si visinata). Turnam compozitia de tort in vas, nivelam si dam la frigider cateva ore.

       Cand e inchegat, rasturnam vasul pe un platou, cu grija, dezlipim folia, iar deasupra glazuram cu ciocolata topita in care mai adaugam putin lapte,  sau glazura preparata in casa.  Peretii ii putem orna cu frisca, dupa preferinta, presarand si miez de nuca pisata.

 

 

TIPS-URI

1

Acest tort trebuie facut rapid, intrucat gelatina incheaga rapid compozitia si se lucreaza mai greu

2

Cand mi se intampla sa se inchege rapid, bag 30 sec. la microunde si rezolv ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort diplomat cu iaurt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

Bucataras 1

13.04.2010, 13:45

deci este aceeasi reteta, dar tortul este ornat in alt fel ... o alta varianta ar fi fost postata si aceasta poza la celalalt tort si specific ca ai ornat in doua feluri. e ok si asa, doar ca va fi punctata doar o singura reteta dintre acestea doua

Ina 1

13.04.2010, 18:48

aaaaa! Bre, nene bucataras, pentru mine aplauzele si imbratisarile fetelor fac totul, nu punctele matalutza! Bine ca nu ma pui sa sterg una din retete, ca e pacat de pozele alea, in pc ocupa loc ( aici le gasesc oricand )

Ina 1

13.04.2010, 18:49

oricum, mai trimite-mi cate un comment, ca usor-usor invat si eu care-i treaba pe aici

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort cu mure si afine